Isten hozta a petrillai és lónyaytelepi római katolikus plébániák honlapján

Néhány mozzanat a PETRILLAI „Szent Borbála” és a LÓNYAYTELEPI „Jézus Szent Szíve” plébániák életéből.

Búcsú Petrillán

December 4-én Szent Borbála ünnepe lesz. Ez az ünnep egyben a petrillai plébánia ünnepe is, mivel templomunk szent Borbála tiszteletére épült. Szent Borbála a bányászok védőszentje.

Ugyan ezen a napon van a petrozsényi templom búcsúja is. Hogy a két búcsúünnep egymást ne akadályozza, úgy határoztunk, hogy mi Petrillán egy nappal korábban tartjuk. Így szombaton, december 3-án, délelőtt fél 10-től románnyelven és 11 órától magyarnyelven lesznek a búcsús szentmisék.


Templom újraáldás Lónyaytelepen

2011. november 6-án Nagyméltóságú és Főtisztelendő Tamás József püspök úr, megáldotta a most már kívül is rendbetett templomot Lónyaytelepen. Ez alkalommal megünnepeltük templomunk történetének 100. jubileumát is. E nagy ünnepünkön együtt koncelebráltak Püspök atyánkkal a Zsil-völgyi papság és a dévai ferences atyák. Hála Istennek Zsil-völgyének hívei is szép számban megjelentek.

Templomunk 1911-ben épült. A mai formáját 1927-ben kapta, mivel az addigi kicsinek bizonyult, és ezért megnagyobbították. Teljes felújításon ment át 1966-ban, Pál József pap bácsi idejében. Persze az utána következő plébánosok is szívükön viselték templomunkat és mindig gondosan rendben tartották, javították, és ezt tesszük ma is.

2011.11.06._lonyan_templomaldas_062.jpg

2011.11.06._lonyan_templomaldas_046.jpg
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 32
Heti: 100
Havi: 487
Össz.: 77 842

Látogatottság növelés
Oldal: Híreink
Isten hozta a petrillai és lónyaytelepi római katolikus plébániák honlapján - © 2008 - 2021 - petrilla.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »